Om skolan

Bellevueskolan startade hösten 2000 och har sedan dess vuxit underifrån. På Bellevueskolan går elever från hela Malmö. Vår småskalighet främjar en känsla av samhörighet bland både elever och vuxna. I vårt arbete vill vi skapa förutsättningar för ett arbetssätt där elever och vuxna, naturligt och med glädje, använder varandras erfarenheter och kunskap. Vi vill också att elevernas frågeställningar ska utgöra grunden för vårt arbete.

På Bellevueskolan samverkar personalen om alla elever. Detta ger en trygghet under hela skoldagen. Personalstyrkan består av behöriga pedagoger. Vi samverkar med föräldrar och skolan är alltid öppen för besök. Förutom informella möten, möter vi föräldrarna i föräldramöten, utvecklingssamtal samt vid hämtande och lämnande av barn.

Skolan har närhet till grönområden, fotbollsplan samt lekplatser. Utemiljön kring skolan inbjuder till mycket lek och spel vilket leder till bra rast- och eftermiddagsaktiviteter. Skolan har också en mindre inhängnad skolgård.

Social kompetens

• På Bellevueskolan vill vi arbeta för att skapa en Vi-känsla
  • Skolan ska aktivt motverka våld och mobbing
  • Barn och vuxna ska visa varandra naturlig respekt