Information om skolstarten hösten 2013

Jag hoppas ni har en skön sommar men att ni ändå har en stund över att läsa denna information. Jag vill börja med att berätta att våra sexor som lämnade oss för att börja på högstadiet, gör så med mycket bra betyg och alla nationella prov godkända. (Vi på Bellevueskolan är mycket stolta över deras resultat!)

När jag utvärderade året som varit med dem, hade de nästan bara gott att säga förutom en sak. Det sämsta enligt sexorna var att Bellevueskolan inte hade ett högstadium. Hur tänker du som föräldrer kring detta? Är det något du och ditt barn funderar på?

Det är nämligen så att vi har tillstånd för att åter starta ett högstadium och det hade varit mycket intressant att få reda på om intresset finns. När det isåfall kan bli aktuellt vet jag inte och inte heller vart någonstans, men hör gärna av er till mig och berätta om era funderingar, eller kom förbi skolan så tar vi en kaffe och samtalar kring det.

Skolan startar igen den 19 augusti kl 9.00 och slutar kl 14.00. Då får eleverna sina nya scheman och en översikt på lov och studiedagar.

Fritids är öppet som vanligt förutom vecka 28 och 29 då vi stänger helt. Önskar ni fritids därefter och inte anmält startdag så kontakta Sussie på tele: 040-616 40 37 och meddela henne så vi får rätt i sommarens elevlistor.

Under läsåret 2013/2014 kommer en del av våning två på Bellevueskolan att inhysa Lilla Humfryskolan, en skola som startar nu i höst men som redan nu letar egna lokaler. Detta är alltså en tillfällig lösning. Det är två olika skolor och kommer ha två olika rektorer och jag kommer fortfarande vara rektor på Bellevueskolan. Vi kommer samköra raster, idrott och fritidsverksamheten. Det tillkommer naturligtvis fler pedagoger med fler elever så lärartätheten består.

På personalsidan sker två förändringar, Sussie slutar hos oss efter juli månad och Rebecka flyttar till Göteborg och börjar därför arbeta på en skola däruppe. Vilka som ersätter vet jag inte i dagsläget, men kandidater finns. Löpande information kommer komma ut på vår facebook-sida www.facebook.com/bellevueskolan

Patrik kommer tillbaks den fjärde september och arbetar på som vanligt.

I höst deltar alla pedagoger på en matematikutbildning under skolverkets regi och Marie fortsätter sin NO-utbildning också denna på initiativ av Skolverket. Vi har valt att fokusera på Ma/No för att stärka vår profil och kunna utbilda era barn än bättre.

Inom språk-profilen har vi påbörjat ett förändringsarbete kring vårt skolbibliotek och Margam kommer få några fler timmar som speciallärare för att stödja de elever som behöver språkstöd.

Jag kommer också samla de föräldrar som varit intresserade av att delta i ett föräldraråd och tillsammans med dem arbeta fram hur rådet ska se ut och engageras.

Vår IT-satsning fortsätter också under hösten. Än så länge har den påverkat eleverna indirekt genom att lärarna har utrustats med iPads och börja använda dessa pedagogiskt men till hösten kommer den påverka eleverna mer direkt genom att de kommer arbeta mer med olika verktyg inom IT.

Vårt ständiga förbättringsarbete kring elevernas trevnad och antimobbingsarbete fortsätter. Vi har uppdaterat skolans ordningsregler och kommer i höst låta elever och föräldrarådet ge sina synpunkter och vi alla kan stå bakom dem.

Jag avslutar med att önska er en riktigt skön sommar och jag ser fram emot att träffa er alla i höst igen. Bifogar en sammanställning Rebeckas elever i klass 2/3 gjorde om vad som vad bra med Bellevueskolan, det värmer mig att se:

Hoppas ni nu kan återgå till sommaren och njuta av ledighet och det fina vädret.

Hör av er om ni har frågor.

Mvh

Per Sköld

Rektor på Bellevueskolan

040-6164031/per.skold@bellevueskolan.se

Anslagstavlan

Nyheter

Läs mer...

Personal

Läs mer...

Blanketter, planer & dokument

Läs mer...